Monday, September 19, 2011

Testimoni Migrain & tak datang bulan hampir setahun setengah!!


Alhamdulillah, dengan izin Allah selepas opismate saya iaitu Noor Alia binti Ab. Rahim , berusia 24 thn, yg masih muda remaja mencuba krim hebat B.E ini. Masalah sahabat saya ini adalah beliau tidak period sejak bulan Febuari 2010 lagi dan memang benar-benar merisaukan hati beliau. Setiap kali berjumpa doktor, doktor akan cakap hormon dalam badan beliau tak stabil dan beliau disarankan makan pil ‘turun darah’ / pil hormon..Memang selepas makan ubat tersebut , bulan tu beliau ‘period’ , walaubagaimanapun bila bulan-bulan berikutnya beliau makan ubat yang sama,..namun tak kunjung2 tiba juga ‘bulan’ yang yang dinanti-nanti itu. Akhirnya sedar tak sedar dah setahun setengah beliau tak ‘period’.

Saya terus menyarankan krim hebat B.E ini kepada beliau. Selepas 3 hari menyapu krim BE secaraberterusan disertai selawat nabi dan doa, di 4 bahagian wajib dan di bahagian perut serta belakang pinggang, alhamdulillah pada hari yg ke-4, akhirnya beliau telah ‘period’..dan ketika itu beliau benar-benar terperanjat dan beliau seperti tak percaya dan bermimpi..manakan tidak setelah hampir 2 tahun beliau tidak ‘period’ . Bersyukur tak terkira, beliau juga menceritakan , darah yang keluar ketika itu berwarna kehitam- hitaman, berketul-ketul dan agak banyak serta baunya benar –benar busuk hingga beliau sendiri tidak tahan. Beliau benar-benar gembira.

Sementelah setelah sekian lama beliau tidak period, beliau juga kerap kali terkena sakit kepala/migrain dan tidak boleh minum air yang berkafein. Beliau juga menceritakan apabila beliau minum air kopi susu kegemarannya itu, beliau kini boleh mengukir senyuman paling manis.. , lebih manis dari kopi susu yang beliau minum itu..Migrain beliau tiada lagi!! Dan paling best katanya lagi.. , sekarang ni kalau tak make- up pun tak mengapa sebab muka dah berseri-seri dan macam pakai make-up...

Selamat tinggal Migrain..Selamat Datang ‘Bulan’!!...

Syukran Ya-Allah...

Kredit to Julia Rahim atas perkongsiannya..

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...