Sunday, June 16, 2013

Testing mesin baru...

Salam hormat..

Saya nak share tentang mesin mee ni sy beli hari tu utk sample...
nak test gak kehebatannya..kan..

Sejak last week nak masukkan gambar sy buat mee guna mesin mee ni... 
xde kesempatan..hari ni aqila tido je terus buat kerja..

disebabkan snap guna phone..terkial2 pulak nak transfer ke laptop...
nampak sgt dh lama xbuat kerja.. hehehe...

plus pulak aqila sejak 2 menjak ni selalu je nangis serba xkena..
kenalah attend dia... 

byk la kerja tergendala...huhu..

share gambar aqila dulu..hehehe
ni sempat snap pagi tadi...

 
Aqila tersengeh je..klu xlayan borak dgn dia...dia akan nangis... :)

ok ni saya try buat laksa beras..
selalu yg buat dgn laksa penang tu..
teringin plak nk makan laksa penang..

 Laksa dah mula keluar..


Nak buat laksa ni kena guna air yg panas..betul2gelegak...
supaya senang doh tu nak kuar..
tepung beras cepat keras klu guna air biasa..
tu yg nampak berwap je penutup tu

Hasilnya..


Saya xpernah buat laksa ni sendiri.. biasa beli je yg dh siapkan...
mudah je rupanya bila buat sendiri...
cuma sy buat sikit je...nak test jadi tak...

so..menjadi...walaupun terkial2...huhu

ok..mee kuning plak..yg ni senang je..
masuk semua bahan..mix..masuk bahan basah..
dah siap..

 dalam 10-15 minit dah boleh extrude doh mee tu..

 Sukenya..


 Banyakkan? 
1/2 kg tepung boleh hasilkan semangkuk besar mee.. 
lebih kurang 1kg mee..


Rasanya boleh makan 3 kali klu saya sekeluarga..
Jimat bukan?

Insyaallah.. 
klu sempat saya masukkan utk tart gulung pulak..
hari tu xsempat nak buat experiment lagi..

wassalam :)

Kutu/Ansuran: Order disini


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...